neljapäev, 1. september 2011

MAHLANE LÕHEPIRUKAS

Taigen:
1pk kohupiima (180g)
150g margariini
250g jahu
1tk muna
veidi soola

Täidis:
1,2kg lõhet
0,5tk sidrunit
1,5tl soola
2tk mugulsibulat
2tl margariini või õli

Kaste:
1spl margariini või võid
2dl vahukoort
1tl jahu
maitse järgi soola

Kate:
125g kodujuustu
100g riivjuustu
2spl majoneesi
2spl piima

Haki taigna ained noaga või köögikombainis, sõtku kiiresti taignapalliks ja aseta pooleks tunniks külma.
Haki sibul ja hauta õlis klaasjaks.
Lõika lõhe tükkideks, pigista peale poole sidruni mahl, lisa sool ja jahtunud sibul, sega läbi ja jäta pooleks tunniks toatemperatuurile maitsestuma.
Sulata keedunõus margariin, lisa jahu ja kuumuta pidevalt segades pool minutit, tõsta tulelt, sega juurde rõõsk koor, tõsta tulele tagasi, lase korraks keema ja jahuta.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Vooderda lahtikäiv vorm taignaga (jäta ka 2cm kõrgused servad), torka kahvliga mõned augud ja küpseta kuni pind muutub kuivaks.
Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini.

Sega kaste kala juurde ja tõsta täidis vormi.

Sega kodujuust riivitud juustu, majoneesi ja piimaga. Kata kala juustuseguga.





Küpseta 175 kraadi juures 40 minutit.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar