esmaspäev, 5. september 2011

TUME KÖÖGIVILJAPULJONG

Kogus 6-7dl pujongit.

Köögiviljapuljong:
1tk porgandit (pestud, koorimata)
1tk väike paprika (koos varre ja seemnetega)
6tk küüslaguküünt koos koortega
1tk sibul koos koortega
2cm lõik suvikõrvitsat (puhastamata)
lillkapsa juurikas
1spl õli
1l keevat vett

Kuumuta poti põhjas õli, tükelda kõik köögiviljad ja pruunista õlis, võib lasta ka veidi põhja kõrbeda, mida tumedamat puljongit tahad, seda rohkem kõrveta, heleda puljongi saamiseks pruunista vähem. Vala peale 1l keevat vett ja jäta madalale kuumusele (vaevu keevana) 3 tunniks hauduma. Kurna.
Puljongi keetmiseks võib ära kasutada mõnest toiduteost järelejäänud köögiviljakoored ja juurikad. Köögiviljad peavad olema korralikult pestud, mulda ei tohi puljongisse sattuda. Puljongi keetmiseks võib kasutada ükskõik milliseid köögivilju ja maitsetaimede varsi, maitsetaimede liigsel kasutamisel võiks arvestada, et mõni maitse võib hakata liialt domineerima.
Kasuta suppide, kastmete ja hautiste põhjana.

Kasutasin 4dl puljongit suvikõrvitsasupis ja ülejäänu panin karbiga sügavkülma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar