laupäev, 17. september 2011

PALMIKSAI PUISTEGA

500g jahu
25g pärmi
250g vett
0,5tl soola
3spl suhkrut
0,5tk muna
100g sulatatud võid või margariini

Puiste:
40g võid või margariini
1dl jahu
1dl suhkrut

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa suhkur, sool ja muna. Sega ühtlaseks, sõelu peale 500g jahu ja lisa sulatatud rasvaine (mitte kuum). Sõtku kuni taigen tuleb käte küljest lahti. Tõsta taigen suurde kaussi, raputa peale veidi jahu ja kata nõu köögirätiga. Kergita 30 minutit, suru alla ja kergita veel 30 minutit (kerkib hästi ka toasoojas 23-24 kraadi). Jaota taigen kaheks, rulli piklikuks plaadiks, jäta umbes 8mm paksuseks ja lõika kolmeks ribaks, punu palmikud ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Kergita köögirätiga kaetult 30 minutit.







Haki köögikombainis või noaga puiste ained.
Kuumuta ahi 175 kraadini. Pintselda palmikud munaga ja raputa peale puiste. Küpseta 17-20 minutit.






NB! Kohevate pärmitaignast toodete saladus peitub vormimisjärgses kergitamises, suured saiad 30 minutit ja pirukad 15-20 minutit.

2 kommentaari:

  1. Nii tore blogi sul:) Ilusad pildid ja head toidud:) Sain palju uusi ideid!
    Krista

    VastaKustuta
  2. Aitäh, rõõm on minupoolne :).

    VastaKustuta