1,5 klaasi vett
100g võid
2spl suhkrut
0,25tl soola
1,5 klaasi jahu
4,5tk muna (4 või 5)
Kreem:
4dl+4dl 35% rõõska koort
4spl suhkrut
2tl vaniljesuhkrut
4tk munakollast
2tl jahu
Lase vesi suhkru, soola ja võiga keema. Võta nõu tulelt ja vala jahu korraga sisse, klopi kiiresti läbi ja tõsta tulele tagasi, sega kuni taigen tuleb potiseinte küljest lahti ja moodustab taignatombu. Lase taignal 10-15 minutit jahtuda. Sega ükshaaval juurde munad, iga muna järel klopi taigen ühtlaseks. Panin tavalisi poemune ja neid läks taignasse 4,5 tk.
Pritsi kreemipritisi abil küpsetuspaberile soovitud kujundid, küpseta 200 kraadi juures 13 minutit.
Kummuta 4dl rõõsk koort (kuni hakkab tõusma auru). Vahusta munakollased 2spl suhkruga heledaks vahuks, lisa 2tl jahu ja mikserda ühtlaseks. Vala munavahule 1dl(umbes) kuuma koort, sega ühtlaseks ja nirista munasegu ülejäänud koore hulka tagasi. Kuumuta kuni segu hakkab paksenema, sega kogu aeg. Ära keema lase! Lisa vaniljesuhkur ja jahuta täiesti maha. Vahusta vahukoor 2spl suhkru ja 1tl vaniljesuhkruga, sega vahukoor külma vaniljekreemiga (jahtunud keedukreem peaks olema sama paks, kui vahukoor). Täida jahtunud tuuletaskud kreempritsi abil kreemiga, sõelu üle puudersuhkruga.
Veidi kergema täidise saamiseks võib keedukreemi ka piimast keeta, aga sel juhul peaks 1tl jahu lisaks panema.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar