pühapäev, 23. oktoober 2011

KEERUSAIAD

500g jahu
25g pärmi
250g vett
0,5tl soola
3spl suhkrut
0,5tk muna
100g sulatatud võid või margariini

Puiste:
40g võid või margariini
1dl jahu
1dl suhkrut

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa suhkur, sool ja muna. Sega ühtlaseks, sõelu peale 500g jahu ja lisa sulatatud rasvaine (mitte kuum). Sõtku kuni taigen tuleb käte küljest lahti. Tõsta taigen suurde kaussi, raputa peale veidi jahu ja kata nõu köögirätiga. Kergita 30 minutit, suru alla ja kergita veel 30 minutit (kerkib hästi ka toasoojas 23-24 kraadi).

Rulli taigen jahusel laual paksuks plaadiks ja lõika ribadeks, ribad keera keerdu ja punu saiakesteks.




















Kergita köögirätiga kaetult 15 minutit. Kuumuta ahi 200 kraadini.
Määri saiad lahtiklopitud munaga üle. Haki köögikombainis või noaga puiste ained ja raputa saiakestele.
Küpseta 200 kraadi juures kuldpruuniks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar