laupäev, 12. november 2011

KOMMID - ŠOKOLAADIKORVIKE KOOREKREEMIGA

30tk

30tk paberkorvikest (põhi 25mm, suue 40mm)
150g tumedat šokolaadi

150g magusat kondenspiima 
50g võid
50g peensuhkrut
1spl heledat suhkrusiirupit

30tk metspähklit

Tükelda šokolaad ja sulata veevannis (kuumuta potis vesi, aseta šokolaad kuumakindla nõuga vee sisse ja sega šokolaaditükke kuni need on sulanud, ära lase vett keema ja vett ei tohi ka šokolaad hulka sattuda).

Pintselda paberkorvikesed (tavalise laiotsalise maalimispintsliga) paksu kihiga seestpoolt üle ja aseta korvid  paariks minutiks sügavkülma, kui pind enam ei läigi kata korvikesed veel ühe kihi šokolaadiga ja jäta külmikusse tarduma.
Et šokolaad kohe tarduma ei hakkaks võiks seda hoida ka pintseldamise ajal nõuga kuumas vees.




Sega kondenspiim, suhkur ja suhkrusiirup lisa võitükid ja soojenda segu madal kuumusel kuni suhkur on sulanud (umbes 15 minutit), sega aeg ajalt läbi, lase segu keema ja keeda pidevalt põhjast segades 5 minutit, jäta kreem jahtuma. Rösti pähkleid kuumal pannil mõni minut.
Täida šokolaadikorvid leige kreemiga ja aseta kreemile üks pähkel. Hoia komme 12 tundi külmas ja rebi ettevaatlikult šokolaadikorvide ümbert paberkorv ära.



5 kommentaari:

  1. Tere Piret

    Avastasin ühel päeva Su blogi ja väga paljud huvitavad retseptid ootavad nüüd katsetamist.
    Täna tegin siis neid korvikesi. Muidugi ei vaadanud ma eelnevalt lähemalt su pilti ja katsin korvid ikka korraliku kolmekordse shokolaadikihiga :D See selleks, eks järgmine kord teen õhemad. Mure aga tekkis hoopis kreemikogusega. Vaid 20 kommi sai sellega täidetud ja sedagi kindlasti mitte sama rohkelt kui Su pildil. Vormid sama suured , kui retseptis öeldud. Ehk on sul kreemist mingi komponent puudu või kogused valed ? :S

    VastaKustuta
  2. Aa ja siis see küsimus ka , et oled sa ka mingit teist kreemi/täidist nende kommidega katsetanud?

    VastaKustuta
  3. Tere, tere! Täidist tuleb kokku umbes 250g ja ühe korvi sisse läheb 7-8 grammi. Äkki sinu poolt kasutatud korvid olid ikkagi veidi suuremad? Vaatasin järele, et mul on 25mm põhjaga paberkorve (4*1,5*2,5cm)ja 32mm põhjaga korve. Kasutasin pisemaid ja täidisest ka jagus. Muid täidised ma veel proovinud ei ole, aga arvan, et konjakiga maitsestatud või hakitud metspähklitega šokolaadipumat ja karamellkaste indiapähklitega peaks ka korvikestesse hästi sobima. Pumatit võib teha ka valgest šokolaadist, aga siis peab olema koore kogus poole väiksem - 100g valget šokolaadi+ 50g 35% rõõsk koort, valgesse šokolaadi võiks lisada ka kuivatatud puuvilju (kirsse, jõhvikaid jne.)
    Head katsetamist :)!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mõõdetud, 2,5 cm. Seega korvis asi pole. Tegelikult tekkis küsimus et kas see täidis ikka tahkeks ka läheb külmkapis või jääbki voolav?
      Omal tuli mõte et täidise sisse võiks segada piparmündilikööri või -siirupit. Teeks ma usun huvitavaks. Järgmine kord kindlasti proovin niimoodi ka.

      Kustuta
    2. Siis ei oska kahjuks öelda, miks täidist ei jätkunud. Kuna toorained on erinevad ja ka veesisaldus, siis võib-olla oli probleem vedeliku aurustumises (ka keemistemperatuurist - madalal temperatuuril toimub väiksem aurustumine, kõrgel on veekadu tunduvalt suurem) ...ei tea, eks kokkamine ole selline katsetamise asi, aga alati on kahju, kui kõik ei õnnestu nii, nagu tahaks. Sellise ajaga keedetud täidis seistes tahkeks ei lähe, aga teoreetiliselt peaks pikema keeduajaga täidis veel vett kaotama ja seeläbi ka tahkemaks muutuma, aga siin võib tekkida jälle uus probleem - kuidas kõvemat täidist korvi saada, sest kuumalt seda panna ju ka ei saa :). Kui peaks juhtuma, et täidis saab katsetamise käigus liiga kõva, siis mässi see lihtsalt vorstikujuliset kilesse, pane külmikusse ja saab tahenenult pumatikommideks lõigata. Põhjakõrbemise vältimiseks tuleks kindlasti keeta hästi madalal kuumusel ja pidevalt põhjast segades. Piparmündi lisandiga tasub kindlasti proovida, saab hoopis teistsuguse tulemuse :).

      Kustuta