kolmapäev, 28. detsember 2011

Ameerika õunakook

Koogi läbimõõt 26cm.

Põhi:
6dl nisujahu
2spl suhkrut
75g hapukoort
4spl vett
150g võid või margariini

1kg hapukaid mahlaseid õunu
3spl peensuhkrut (maitse järgi)
1-2tl kaneeli
2spl maisitärklist
1spl võid

Koogi pintseldamiseks muna ja peale puistamiseks peensuhkrut.
Kliisid.

Hakik kõik põhja ained köögikombainis või näpi sõrmede vahel sõmeraks, sõtku kiiresti ühtlases taignapalliks ja pane 30 minutiks külma.
Koori ja tükelda õunad, sulata potis või, kuumuta õunatükke mõni mitut võis, maitsesta suhkru ja kaneeliga, lisa tärklis ja sega korralikult läbi.
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Määri madal küpsetusvorm võiga ja puista üle peotäie kliidega. Rulli 2/3 taignast ümaraks plaadiks ja aseta taigen vormi nii, et taignaservad jäävad paari cm ulatuses üle vormi servade. Aseta taigen 2-3 minutiks kuuma ahju, kuni taignapind muutub kuivaks. Vala õunasegu põhjale. Rulli ülejäänud taigen laiali ja lõika koogi katmiseks ribad. Kata kook ribadega ja lõika serv ühtlaseks.

Pintselda kooki lahtiklopitud munaga ja puista peale veidi peensuhkrut.
Küpseta 175 kraadi juures 25-30 minuti.
Serveeri soojalt vaniljekastme või vaniljejäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar