pühapäev, 8. jaanuar 2012

PITSA HAKKLIHAGA

5tk 30cm läbimõõduga pitsat

Taigen:
380g jahu
20g presspärmi (või pool pakki kuivpärmi)
0,5tl suhkrut
0,25tl peensoola
50g toiduõli
2dl käesooja vett

 Tomatikaste:
400g purustatud konservtomateid
1tk väike mugulsibul
2tk küüslauguküünt
0,5tl paprikapulbrit
veidi musta pipart
1-2,5tl peensuhkrut (maitse järgi)
0,5-0,75tl peensoola (maitse järgi)
7-8 lehte värsket basiilikut
(või 0.5tl kuivatatud basiilikut)
0,5tl kuivatatud punet
1spl toiduõli

Täidis:
450g segahakkliha
250g sinki
paprikat
minitomateid
oliive
konsevršampinjone

Peale:
300g riivjuustu

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa teised taigna ained ja sõtku ühtlaseks (3-4 minutit), kata kergitusnõu toidukile või köögirätiga ja kergita 30 minutit (kerkib hästi ka toasoojas 23-24 kraadi).
Pane konservtomatid väikese nõuga hauduma, haki küüslauk ja sibul hästi peeneks, küpseta õlis klaasjaks. Lisa haudunud sibul ja küüslauk tomatisegule, lisa maitseained ja hauta kastet kokku 30 minutit (ilma kaaneta ja madalal kuumuse), sega aeg-ajalt.
Küpseta pannil hakkliha.
Jaga kerkinud taigen viieks osaks.

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Rulli üks osa jahusel laual õhukeseke 30cm läbimõõduga kettaks. Keera põhi taignarulli ümber ja tõsta küpsetuspaberile. Määri peale 1-1,5spl kastet, puista peale hakkliha ja sink. Lisa ülejäänud kate, kas läbisegi või gruppidena, puista peale riivjuust.







Sellise kaetud pitsapõhja võib ka paar tundi varem valmis teha ja kilega kaetult külmikusse panna.


Küpseta pitsat 200 kraadi juures umbes 7-10 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar