pühapäev, 25. detsember 2011

KREEMINE TOORJUUSTUKOOK

Põhi:
200g Digestive küpsiseid
50g võid

Täidis:
600g toorjuustu 
(kasutasin 5% toorjuustu, täidis tuli väga pehme ja kreemine)

   
180g peensuhkrut
2spl nisujahu
1tl vaniljesuhkrut
200g hapukoort
2tk kanamuna

Kuumuta ahi 180 kraadini. Peenesta küpsised ja sega sulatatud võiga. Kata lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, suru küpsisepuru vormi põhja ja küpseta 10 minutit.
Tõsta ahju temperatuuri 220 kraadini.
Vahusta toorjuust lisa suhkur, vaniljesuhkur, jahu, ükshaaval kanamunad ja hapukoor. Vahusta paar minutit. Vala täidis põhjale ja küpseta 220 kraadi juures 10 minutit, alanda ahju temperatuuri 150 kraadini ja küpseta veel 25 minutit. Lase koogil täielikult maha jahtuda, soovitavalt hoia 3-4 tundi või üleöö külmas. Jahtunud koogil lõika servad lahti (libista nuga vormi ja koogikülje vahelt läbi) ja eemalda vorm, serveeri.

2 kommentaari:

  1. Kui suure vormi jaoks on retsept ettenähtud?

    VastaKustuta
  2. Tegin 25cm läbimõõduga vormis.

    VastaKustuta