laupäev, 10. detsember 2011

KRÕBEDAD PIPARKOOGID

1,3kg taigent

0,5dl mett
1dl heledat suhkrusiirupit
2dl fariinsuhkrut
7dl nisujahu
2tk kanamuna
250g võid või margariini (Eve)
2tl soodat
veidi peensoola
15g (pool pakki) Santa Maria piparkoogimaitseainet
1tl kaneeli
100g jahvatatud mandleid

Glasuur:
1tk munavalge
250g puudersuhkrut
sidrunhapet
toiduvärve
(pärleid, pärlsuhkrut)

Kuumuta potis mesi, suhkrusiirup, fariinsuhkur ja maitseained, lisa või ja lase sulada. Klopi  leige segu hulka munad, mandlipuru ja soodaga segatud jahu. Sega paar minutit. Tõsta taigen toidukilele ja mässi õhukindlalt kilesse, hoia 24 tundi külmas. Rulli taigen mõõdukalt jahusel laual 2-3mm paksuseks, lõika välja piparkoogikujundid ja küpseta 175 kraadi juures 8-10 minutit.
Piparkoogimaja sellest taignast teha ei tasu, kuna piparkoogi kerkivad ja kujundid võivad oma kuju kaotada.
Glasuuri jaoks vahusta munavalge ja sega sisse tuhksuhkur, soovi korral maitsesta sidrunhappega ja tooni toiduvärvidega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar