kolmapäev, 7. detsember 2011

TANGUVORST SEALIHAGA

8 rõngast

1,3kg läbikasvanud sealiha või taisemat peekonit.
400g kartuleid
200g mugulsibulat
400g jämedamat odratangu (kogus keetmata)
2dl piima
0,25tl musta peenpipart
2-2,5tl peensoola
puhastatud sea-soolikaid 4m.

Täidis:
Loputa tangud ja jäta ööks külma vette paisuma. Lõika sealiha suurteks kuubikuteks ja pruunista kiirest pannil. Haki lihakuubikud hakklihamasinas. Koori kartulid ja puhasta sibul, tükelda. Pruunista veidi kartulitükke ja sibulalohke liharasvas. Haki ka läbi hakklihamasina. Sega kokku hakkliha, kartul, sibul, leotatud ja kurnatud tang, lisa piim, maitsesta soola ja pipraga.
Täitmine:
Soolikad lõikasin kohe vorstirõnga pikkusteks (50cm) ja kuna mul lehtrit ei olnud, siis täitmiseks sobis väga hästi lehtriks lõigatud 2l karastusjoogi pudel. Panin soolika pudeli kaela otsa ja lükkasin puupulgaga vorstimassi vähehaaval soolikasse. Tekkinud õhumullid surusin teisest otsast välja, sidusin kaks otsa kokku ja kinnitasin hambatikuga. 
Täidetud toorvorst võiks üsna pehme olla, kuna keetes hakkab tang veidi paisuma ja vorstid võivad lõhki minna. Keeda vorste soolaga (supisoolane) maitsestatud vees 30 minutit ja järelküpseta ahjus 175 kraadi juures 25 minutit, pööra ka korra ümber .



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar