420-450g nisujahu
2dl toasooja piima
0,5pk(7g)kuivpärmi või 0,5pk pakipärmi (25g)
50g suhkrut
0,25tl soola
1tk kanamuna
80g võid või margariini
Nutellat
Nutellat
friteerimiseks 0,5l õli
puudersuhkrut
puudersuhkrut
Sega pärm toasooja piimaga, lase pärmil 5 minuti
lahustuda. Klopi juurde muna ja maitseained. Sõelu peale jahu, lisa
sulatatud ja jahutatud või. Sõtku ühtlaseks taignaks (3-4 min). Kergita
1-1,5 tundi (kuni kogus on kahekordistunud).
Kergitamiseks sobib hästi eelsoojendatud elektriahi (soojenda ahi 50 kraadini, lülita ahi välja ja tõsta
toidukile või köögirätiga kaetud taignanõu ahju, jäta taigen avatud ahjuuksega kerkima).
Sõtku kerkinud taigen läbi ja jaota kaheks. Rulli mõlemad ühesuurusteks taignaruutudeks (0,5cm paksuseks).
Tõsta ühele taignale väikesed Nutella-kuhjad.
Pintseda kuhjade vahed veidi veega üle ja kata teise taignaplaadiga. Lõika vormiga ümarad taignakujundid. Kui mõnest palliservast jääb kreem välja paistma, siis näpi see niiskete sõrmedega uuesti kinni.
Kergita pallikesi köögirätiga kaetult 20 minutit.
Kuumuta õli ja küpseta pallid kuldpruuniks. Tõsta valmis kuklid paberrätile nõrguma ja sõelu üle puudersuhkruga,
Kergita pallikesi köögirätiga kaetult 20 minutit.
Kuumuta õli ja küpseta pallid kuldpruuniks. Tõsta valmis kuklid paberrätile nõrguma ja sõelu üle puudersuhkruga,
tõsiselt õlisel lainel oled . :D kindlasti mega maitsvad
VastaKustuta:)Õlisel küll, aga võin kinnitada, et õigel kuumusel ei jää pirukad rasvased.
VastaKustutaLaste kindlad lemmikud :)!