reede, 27. jaanuar 2012

JUUSTUKUKLID

420g jahu
2dl vett
20g pärmi
1tl suhkrut
0,25tl soola
130g margariini (Eve)

50g riivjuustu

Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja suhkur. Sõelu peale jahu, sega läbi, lisa sulatatud ja jahutatud margariin. Sõtku kuni moodustub sile ja ühtlane taigen (3-4 minutit). Kergita taigent soojas kohas 30 minutit, suru alla ja kergita veel 30-50 minutit, kuni kogus on vähemalt kahekordistunud. Sõtku taigen läbi ja vormi 14 pallikest. Kergita kukleid köögirätiga kaetult 20 minutit. Määri kerkinud kuklid lahtiklopitud munaga üle, raputa peale riivjuust ja küpseta 200 kraadi juures kuldpruuniks.
Enamus taignaid vajavad eelkuumutatud ahju, aga juustukuklid võib vabalt juba 100 kraadi juures ahju pista ja küpsemise käigus saavutab ahi lõpliku kuumuse.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar