Korvid:
1,5dl nisujahu
3spl hapukoort
1spl peensuhkrut
55g margariini
Täidis:
2tk õuna (suuremat 1tk)
1spl fariinsuhkrut
1tl maisitärklist
2tl võid
70g metspähkleid
Karamell:
150g peensuhkrut
70g rõõsk koort
25g võid
Näpi sõrmedega põhja ained läbi ja sõtku palliks või vala kõik ained köögikombaini ja valmista taigen plastikust lõikuriga. Pane taigen 30 minutiks külma.
Sulata suhkur, kui suhkur on sulanud lisa või, klopi läbi. Viimasena vala juurde koor (ettevaatust, pahvatab kuum aur) sega ühtlaseks. Karamelli jaoks võiks kasutada võimalikult peenikest suhkrut, siis sulab suhkur kiiremini ära ja karamelli hulka ei jää sulamata suhkrust tekkinud suhkruklompe.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pintselda küpsetusvorm õliga. Rulli taigen jahusel laual õhukeseks ja lõka ümarad kujundid.
Tõsta kujundid vormi ja küpseta keskmisel ahjusiinil helepruuniks.
Koori ja puhasta õunad, lõika tükkideks. Kuumuta või ja küpseta õunatükke mõni minut, lisa fariinsuhkur ja lase sulada, sega juurde maisitärklis, kuumuta ja jäta jahtuma. Rösti kuival pannil metspähklid, kui õhuke kest hakkab ümbert pragunema, siis on pähklid valmis, pudista sõrmedega kest ära.
Jaga õunatükid korvidesse, puista peale pähklid ja nirist üle karamelliga.
Tõeliselt kenad ja isuäratavad näevad välja.Ei no nii hilisel õhtul ei tasu küll sinu blogi külastada, ma näen neid vist unes ka:)järgmine kord tulen päeval.
VastaKustutaMargusel on vedanud, et tal selline tubli naine on, muudkui küpsetab ja küpsetab;)
Tänud, magusad unenäod ongi ju kõige magusamad :)!
VastaKustuta(Nii, nii...mõnedki Fantoomid on paljastatud :)!)
Aga neid korvikesi proovisin teha küll...pole kuigi ressursirohke taigen ning õuna on küllaldaselt. Ja need tulid tõeliselt õivalised. :D Supermõnus....kokku sai mul 40 korvikest tehtud...ja maha jahtuda jõudsid neist vaid kusagil 15tk. :D Seega taaskord...tänan imelise retsepti eest! :)
VastaKustutaParimate soovidega, Silja! :-)
Aitäh sullegi :)!
VastaKustuta