pühapäev, 15. jaanuar 2012

LEHTTAIGNAKORVID HAKKLIHAGA

12tk

Lehttaigen:
380g jahu
1,5dl vett
0,5tl 30% äädikat
0,25 tl soola
1tk kanamuna
3spl margariini

300g margariini (Eve)

Täidis:
400g hakkliha
10cm jupp porrut
soola
mustpipart
1spl õli

2dl rõõsk koort
2tk kanamuna
veidi soola

riivjuustu (näiteks Forte)

Pane kõik põhja ained (v.a. 300g margariini) köögikombaini või näpi sõrmeda vahel läbi.






Sõtku ühtlaseks taignapalliks, köögikombain teeb küll selle töö ise ära.






Rulli taigen jahusel laual 3mm paksuseks, lõika külm margariin õhukesteks viiludeks ja lao põhjale.






Vabad nurgad tõsta üle margariin ümbrikuna kokku.






Murra veel kaheks kokku, mässi kilesse ja pane 30 minutiks külma.







Rulli taigen ettevaatlikult kolm korda suuremaks, taigen ei tohi katki minna ja rasvaine välja tulla, kui nii peaks juhtuma, siis raputa purunenud kohale jahu.





Tõsta kolmeks kokku ja aseta 15 minutiks külma.
Korda rullimist ja voltimist veel kaks korda.







Küpseta pannil hakkliha ja viilutatud porru, maitsesta.
Klopi muna ja koor ühtlaseks, maitsesta vähese soolaga
Rulli taigen 3-4mm paksuseks ja lõika 12 ruutu.

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Tõsta taignaruudud muffinipannile, jaota hakkliha vormidesse ja vala peale muna-koore segu.








Küpseta alumisel ahjusiinil kuldpruuniks.
Soovi korral puista enne valmimist peale mõnda tugevamaitselist riivjuustu.









Järelejäänud (kui neid peaks järele jääma) taignaservadele raputasin peale peensuhkrut.






Valmisid kohevad keelekesed.









Seekord kasutasin lehttaignas rasvainet vähem, kui tavaliselt, korvikesed tulid mõnusalt kohevad ja pehmed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar