Lehttaigen:
380g jahu
1,5dl vett
0,5tl 30% äädikat
0,25 tl soola
1tk kanamuna
3spl margariini
300g margariini (Eve)
Täidis:
400g hakkliha
10cm jupp porrut
soola
mustpipart
1spl õli
2dl rõõsk koort
2tk kanamuna
veidi soola
riivjuustu (näiteks Forte)
Pane kõik põhja ained (v.a. 300g margariini) köögikombaini või näpi sõrmeda vahel läbi.
Sõtku ühtlaseks taignapalliks, köögikombain teeb küll selle töö ise ära.
Korda rullimist ja voltimist veel kaks korda.
Küpseta pannil hakkliha ja viilutatud porru, maitsesta.
Klopi muna ja koor ühtlaseks, maitsesta vähese soolaga
Rulli taigen 3-4mm paksuseks ja lõika 12 ruutu.
Tõsta taignaruudud muffinipannile, jaota hakkliha vormidesse ja vala peale muna-koore segu.
Soovi korral puista enne valmimist peale mõnda tugevamaitselist riivjuustu.
Seekord kasutasin lehttaignas rasvainet vähem, kui tavaliselt, korvikesed tulid mõnusalt kohevad ja pehmed.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar