esmaspäev, 13. veebruar 2012

Liivataignast südamed

 Pildil 11cm läbimõõduga südamed, sellest taignakogusest saab neid 8tk.

Taigen:
200g margariini
150g peensuhkrut
1tk kanamuna
400g nisujahu
50g piima
0,5tl vaniljesuhkrut
0,5tl küpsetuspulbrit

Glasuur:
1tk munavalget
175g puudersuhkrut
(1spl glütseriini)
sidrunhapet
(toiduvärve)
(suhkrupärleid)

Vahusta pehme margariin suhkru ja vaniljesuhkruga heledaks vahuks, lisa muna ja klopi ühtlaseks, nirista juurde piim. Sõelu jahu ja sega küpsetuspulbriga korralikult läbi. Lisa jahu taignale ja sega läbi. Keera taigen toidukilesse ja pane 30 minutiks külma. Rullli taigen jahusel laual 5mm paksuseks ja lõika soovitud kujundid.
Kuumuta ahi 180-200 kraadini.
Torka küpsisesse poolitatud puidust grillvarras.
Küpseta küpsised eelkuumutatud ahjus kuldpruuniks.
Sega munavalge tuhksuhkru ja sidrunhappega, vahusta mikseriga keskmisel kiirusel 10 minutit, kuni suhkur on sulanud (glütseriini lisamisega jääb glasuur õhulisem ja pehmem). Soovi korral tooni glasuur. Kanna glasuur pritskotiga jahtunud küpsistele. Lase glasuuril tahkuda.



2 kommentaari:

  1. Väga vahva idee! Tegime laupäeva õhtuks lihtsalt vaniljepudingi, vaarikate ja kõrvitsamarmelaadiga söömiseks neid küpsiseid.. nii hääd tulid!

    VastaKustuta
  2. Aitäh :)! Tegelikult ju lihtne retsept ja kasutusvõimalusi kui palju - enne küpsetamist võib katta erinevate hakitud pähklitega või suhkru ja kaneeliga, küpsenult niristad peale šokolaadi, taignasse lisade kuivatatud ja hakitud puuvilju, kaks küpsised omavahel kreemi või keedisega kokku panna jne.

    VastaKustuta