3tk munavalget
150g peeneteralist peensuhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut
1tl kartulijahu
1tl 5% äädikat
200g 35% rõõsk koort
0,5 tl vaniljesuhkrut
1,5-2tl peensuhkrut
kivideta kompotikirsse
riivitud šokolaadi
Puhasta vahustusnõu äädikaga niisutatud sarvrätiga, lase kuivada. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa vähehaaval vaniljesuhkruga segatud peensuhkur (nirista teelusikaga umbes 2 minuti jooksul). Vahusta kuni suhkur on täiesti sulanud (võid maitsta või sõrmede vahel hõõruda, et munavahus ei oleks enam suhkrukristalle tunda). Lisa tilk haaval äädikas (samal ajal vahustades). Lõpeta vahustamine ja sõelu peal kartulijahu, sega läbi. Kuumat ahi 125 kraadini. Kata ahjuplaat küpstuspaberiga ja tõsta paberile 4 beseepõhja. Küpseta 125 kraadi juures (kinnise ahjuuksega) umbes 50 minutit, lülita ahi välja ja jäta põhjad avatud ahjuuksega jahtuma. Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks, nõruta kirsid. Jaga vahukoor enne serveerimist beseepõhjadele, kata kirssidega ja puista peale riivitud šokolaad.
Tänan sünnipäevakoogi eest :)! Võin kinnitada, et kook on imeliselt õhuline ja suus sulav :)!
VastaKustutaPalun :)!
VastaKustuta