teisipäev, 21. veebruar 2012

VASTLAKUKLID

15tk

2,5dl toasooja piima
25g presspärmi
500g nisujahu
1tl peensoola
90g peensuhkrut
1tk kanamuna
120g margariini

6dl 35% rõõsk koort
6tl peensuhkrut
1,5tl vaniljesuhkrut

šokolaadikujundeid
puudersuhkrut

Lahusta murendatud pärm toasoojas piimas, lisa suhkur, sool ja kanamuna, klopi ühtlaseks. Sõelu peale jahu ja vala juurde sulatatud (jahutatud) margariin. Sõtku kui moodustub ühtlane ja sile taigen (3-4 minutit), vajadusel lisa veel jahu. Puista sõtkutud taignale kiht jahu ja kata kergitusnõu toidukile või köögirätiga. Kergita soojas kohas taigna kogus kahekordseks, suru alla ja kergita jälle kuni kogus on kahekordistunud.
Kokku 1-1,5 tundi.

Sõtku taigen jahusel laual läbi ja vormi 15 pallikest (1tk 70g). Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja lao taignapallid plaadile.







Kata kuklid köögirätiga ja kergita soojas kohas 15-20 minutit.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pintselda kuklid lahtikolopitud munavalgega üle ja küpseta 12-14 minutit.
(Oleks pidanud kuklid kahele plaadile laduma, nagu pildil näha kerkisid mõned kokku)


  
Tõsta valmis kuklid köögirätile, pritsi peale veidi leiget vett, kata teise köögirätiga ja jäta jahtuma.








Jahtunud kuklitel lõika kaas ära ja kata vahustatud ja maitsestatud vahukoorega, puista peale puudersuhkrut ja kaunista šokolaadikujunditega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar