2,5dl toasooja piima
25g presspärmi
500g nisujahu
1tl peensoola
90g peensuhkrut
1tk kanamuna
120g margariini
6dl 35% rõõsk koort
6tl peensuhkrut
1,5tl vaniljesuhkrut
šokolaadikujundeid
puudersuhkrut
Lahusta murendatud pärm toasoojas piimas, lisa suhkur, sool ja kanamuna, klopi ühtlaseks. Sõelu peale jahu ja vala juurde sulatatud (jahutatud) margariin. Sõtku kui moodustub ühtlane ja sile taigen (3-4 minutit), vajadusel lisa veel jahu. Puista sõtkutud taignale kiht jahu ja kata kergitusnõu toidukile või köögirätiga. Kergita soojas kohas taigna kogus kahekordseks, suru alla ja kergita jälle kuni kogus on kahekordistunud.
Kokku 1-1,5 tundi.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Pintselda kuklid lahtikolopitud munavalgega üle ja küpseta 12-14 minutit.
(Oleks pidanud kuklid kahele plaadile laduma, nagu pildil näha kerkisid mõned kokku)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar