pühapäev, 11. märts 2012

BESEE ŠOKOLAADIGA

 2 ahjuplaati

3tk munavalget
2dl peenikest suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut
0,25tl sidrunhapet (soovi korral)

tumedat šokolaadi

Puhasta vahustusnõu äädikaga niisutatud salvrätiga, lase kuivada. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa vähehaaval niristades vaniljesuhkru ja sidrunhappega segatud peensukur. Vahusta 3-8 minutit, mida rohkem on suhkur sulanud, seda suussulavamad beseed tulevad.
Kuumuta ahi 100 kraadini. Pritsi munavaht läbi pritskoti  küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta beseed 100 kraadi juures, veidi paokil ahjuuksega 1,5 tundi. Ava ahjuuks ja jäta beseed ahju jahtuma. Sulata šokolaad. Täida pritskott šokolaadiga ja kata beseepõhi, suru teise beseega kokku, soovi korral nirista kokkupandud beseeküpsised veel šokolaadiga üle. Lase šokolaadil tahkuda.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar