6tk kanamuna
2dl peensuhkrut
1,5tl küpsetuspulbrit
100g nisujahu
1,5dl jahvatatud mandleid (võib köögikombainis lõikuriga peenestada)
200g tumedat šokolaadi
Täidis:
200g aprikoosikeedist
(püreesta tükkidega keedis)
Kate:
200g tumedat šokolaadi
1spl õli
Vahusta või suhkurga, lisa ükshaaval munakollased, iga munakollase lisamise järel klopi segu ühtlaseks. Sulata šokolaad ja lisa või-munasegule. Vahusta munavalge tugevaks vahuks. Sega jahu küpsetuspulbri ja jahvatatud mandlitega. Lisa taignale jahusegu vaheldumisi munavahuga, sega ühtlaseks (ära klopi!)
Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja vala taigen vormi, tasanda pind. Küpseta 40 minutit. Eemalda vormiserv ja lase koogil jahtuda. Lõika kook kaheks kettaks ja määri alumine ketas keedisega, tõsta teine ketas peale. Sulata šokolaad ja lisa õli, kuumuta veidi. Vala šokolaad koogile, määri pealispind ja küljed šokolaadiga. Aseta kook külma kuni šokolaadipind muutub matiks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar