kolmapäev, 14. märts 2012

KANEELISAIAD

500-550g jahu
25g pärmi
2,5dl vett
0,5tl soola
70g suhkrut
1tk muna
120g toiduõli (sulatatud margariini või võid)

kaneel
suhkrut
õli
munavalget pintseldamiseks

pärlsuhkrut
šokolaadi
puudersuhkrut

Lahusta pärm käesoojas vees, klopi juurde sool, suhkur ja muna. Sõelu peale jahu ja vala toiduõli. Sõtku kuni moodustub ühtlane ja sile taigen (kõige lihtsam on taigent jahusel laula sõtkuda). Tõsta taigen suurde kaussi ja puista pelale veidi jahu, kata köögirätiga ja tõsta sooja kohta kerkima. Kui taigen on kahekordseks kerkinud (õige temperatuuriga peaks see 30 minutiga juhtuma), suru taigen alla ja lase veel kogusel kahekordseks kerkida. Tõsta kerkinud taigen jahusele lauale ja sõtku veelkord korralikult läbi (suru õhk välja). Jaota taigen kaheks osaks ja rulli jahusel laual 5mm paksuseks. Pintselda taignapind õliga (või sulatatud võiga) üle, puista peale suhkur ja kaneel, vormi meelepärased saiakesed. Tõsta vormitud saiad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätiga ja lase soojas kohas 15 minutit kerkida. Kuumuta ahi 210 kraadini. Pintselda kerkinud saiad munavalgega üle, puista peale pärlsuhkur ja küpseta kuldpruuniks.
Valmis saiad puista üle puudersuhkruga või nirista peale sulatatud šokolaad.

Selliselt vormitud saiad tulid pehmed ja õhulised.











Need aga meeldivalt krõbedad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar