reede, 27. aprill 2012

KIIEVI KOTLET

6tk väiksemat kanarinnafileed

100g võid
1tk küüslauguküünt
väike peotäis peterselli
0,5tl soola

2dl riivsaia
1dl nisujahu
2tk kanamuna
veidi soola

0,5 l toiduõli

Riivi või pressi küüslauk, haki petersell peeneks. Suru või kahvliga peenemaks ja lisa petersell, küüslauk ja sool (soola kogus võib tunduda suur, aga see läheb 6 rulli maitsestamiseks), sega läbi. Tõsta segu toidukilele ja vormi kilega 1cm paksune võivorstike, tõsta 30 minutiks külmikusse.
Tambi kanafileed kahe kile vahel laiemaks. Lõika võisegu kuueks kangiks. Tõsta või tambitud kanafileele ja keera tihedalt rulli, keera kanarulli jahus, siis munas (maitsestasin muna ka veidikese soolaga) ja lõpuks riivsaias. Kui rullile jääb mõni lahtine koht, kaste see veel munasse ja kata riivsaiaga, kui rull on korralikult kaetud, siis või ei sula välja. Friteeri rullid õlis ükshaaval mõlemalt poolt kuldpruuniks. Kuumuta ahi 150 kraadini, lao rullid kõrvuti ahjuvormi ja tõsta eelkuumutatud ahju 30 minutiks järelküpsema.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar