pühapäev, 22. juuli 2012

KRÄSUPEA

180g jahu
2tk kanamuna
200g hapukoort
200g suhkrut
0,5tl soodat

Poole taignale:
1,5spl kakaod

 Immutamiseks:
700g hapukoort

 Kate:
100g 35 % rõõsk koort
70g tumedat šokolaadi
nonparelle

 Kuumuta ahi 200 kraadini.
Sega taigna ained (va.kakao) omavahel ühtlaseks seguks. Vala pool taignast lahtikäivasse tordivormi. Ülejäänud taignale sega juurde kakao ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 15 minutit. Lase põhjadel jahtuda. Kata hele põhi pealt ja külgedelt hapukoorega. Tume põhi lõika 15*15mm tükkideks. Kasta tükid ükshaaval hapukooresse ja lao heledale põhjale kuhjaks. Kui hapukoort jääb üle, kata kook hapukoorega. Hoia kooki üleöö külmikus. Kuumuta koor auramiseni, lisa šokolaaditükid ja sega ühtlaseks, lase veidi jahtuda ja kata kook šokolaadiga. Soovi korral puista peale nonparelle, mis seiste küll kipuvad koogil sulama.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar