neljapäev, 19. juuli 2012

SEAKARBONAAD KUKESEENTEGA


900g seakarbonaadi (või kaelakarbonaadi)
900g värskeid kartuleid
500g kukeseeni
100g punast sibulat
soola
mustpipart
õli
1spl võid

Viiluta karbonaad 1cm pakusteks viiludeks. Vasarda liha veidi õhemaks. Küpseta liha pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks, raputa küpsenud poolele soola ja mustpipart. Lao lihaviilud ahjupotti, vala pannile 2 klaasi vett, lase keema ja lisa vedelik lihale. Kata ahjupott kaanega ja küpseta ahjus 200 kraadi (kui vedelik on keema läinud alanda temeperatuuri 150 kraadini) juures 45 minutit. Pese harjaga võ koori värsked kartulid, lao kartulid ahjupotti liha peale ja küpseta veel 30 minutit (või kuni kartulid on pehmed). Põhja tekkinud puljongist valmista koorekaste.
Viiluta punane sibul õhukesteks viiludeks ja küpseta võis klaasjaks, lisa kukeseened ja hauta kuni vedelik on aurustunud, maitsesta soolaga ja soovi korral lisa veel võid. Tõsta kukeseened lihaviilule, serveeri koos kastme ja ahjukartulitega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar