esmaspäev, 17. september 2012

ODRAJAHUKARASK KREEKAPÄHKLITEGA

 26cm läbimõõduga karask

5dl odrajahu
2dl nisujahu
4,5dl kefiiri või petti
2tk kanamuna
100g võid või margariini
1-2sp suhkrut
0,5tl soola
1tl soodat
70g kreekapähkleid
õli vormi määrimiseks

Haki kreekapähklid peenemaks. Mõõda jahud kaussi, lisa keefiir ja kanamunad, maitseta suhkru ja soolaga, sõelu juurde sooda (ebameeldivate soodatükkide vältimiseks sõelu). Sega korralikult läbi. Puista juurde pähklid ja vala sulatatud margariin. Klopi ühtlaseks taignaks.
Kuumuta ahi 200 kraadi.
Määri vorm korralikult toiduõli või margariiniga üle. Vala taigen vormi ja küpseta 200 kraadi juures 20-25 minutit. Küpsuse kontrollimiseks võib teha tikuproovi st. torkad tiku küpsetise keskele ja kui tikk puhtaks jääb on küpsetis valmis.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar