laupäev, 15. september 2012

Sidruni-toorjuustu tort

Põhi:
200g Digestive küpiseid
50g võid
1,5spl kakod

Täidis:
600g naturaalset toorjuustu (5%)
1 sidruni riivitud koor
0,5-1 sidruni mahl
200g hapukoort
2tk kanamuna
2spl jahu
180g suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut

Kate:
1dl vett
1dl suhkrut
0,5 sidrunit
1dl tuhksuhkrut

Põhja jaoks purusat küpsised köögikombainis peeneks puruks. Sulata või ja sõelu juurde kakao. Vala võisegu küpisisepurule ja sega korralikult läbi. Kuumuta ahi 180 kraadini. Kata lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhja. Küpseta põhja 10 minutit. Võta põhi ahjust ja tõsta  temperatuuri 220 kraadini. Vahusta toorjuust suhkruga, pigista juurde poole sidruni mahl ja lisa riivitud sidrunikoor. Sõelu juurde jahu ja lisa ülejäänud täidise ained, klopi segu ühtlaseks kreemiks. Vala täidis põhjale, küpseta 10 minutit, alanda ahju temperatuuri 150 kraadini ja küpseta veel 25 minutit.
Lase 1dl vett koos 1dl suhkruga keema, sega kuni suhkur on sulanud, tõsta tulelt. Lõika sidrun pikkupidi pooleks ja viiluta pool sidrunit õhukesteks viiludeks. Tõsta viilud suhkrusiirupisse maitsestuma.
Sidruniviilud võivad jääda siirupisse, kuni kook on jahtunud.
Jahuta kook ja tõsta 2-3 tunniks või üleööks koos vormiga külmikusse tahenema.
Libista nuga vormi ja koogi vahelt läbi, eemalda vorm.
Mõõda  kaussi 1dl puudersuhkrut ja lisa lusika haaval suhkrusiirupit nii palju, et jääks tihe valatav glasuur.
Lao sidruniviilud koogile ja nirista peale glasuur.



2 kommentaari: