teisipäev, 18. september 2012

PITALEIVAD

12tk

1dl kuuma (mitte keev) vett
1tl suhkrut
25g presspärmi

4.5dl nisujahu
1tl soola
1,5dl sooja vett

õli taigna määrimiseks

Klopi kokku kuum vesi, pärm ja suhkur. Lase seista 10-15 minutit (kuni segu hakkab vahutama). Sõelu kaussi jahu ja sega soolaga, lisa vahutav pärmisegu ja nirista juurde ülejäänud soe vesi. Sõtku kuni taigen tuleb käte ja kausi küljest lahti.

Taignasegajaga eemaldub valmis taigen nõuservast.








Vala kaussi veidi õli, tõsta taigen kaussi ja veereta õlis. Kata köögirätiga ja jäta 3 tunniks toasooja kerkima.

Sõelu lauale jahukiht. 
Venita taigen pikaks "vorstiks" ja lõika 12 osaks. Rulli tükid 5-6mm paksuseks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätiga ja kergita veel 30 minutit.





Kumuta ahi 250 kraadini, küpseta pitad kuldpruuniks (4-6 minutit). Võta ahjust välja ja jäta kahe köögiräti vahele jahtuma (õhu käes kuivavad pitad kiiresti ära).

Pitaleib on valminult seest tühi ja saab täita erinevate täidistega.
Serveeri täidisega või paku lihtsalt supi kõrvale.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar