1dl kuuma (mitte keev) vett
1tl suhkrut
25g presspärmi
4.5dl nisujahu
1tl soola
1,5dl sooja vett
õli taigna määrimiseks
Klopi kokku kuum vesi, pärm ja suhkur. Lase seista 10-15 minutit (kuni segu hakkab vahutama). Sõelu kaussi jahu ja sega soolaga, lisa vahutav pärmisegu ja nirista juurde ülejäänud soe vesi. Sõtku kuni taigen tuleb käte ja kausi küljest lahti.
Vala kaussi veidi õli, tõsta taigen kaussi ja veereta õlis. Kata köögirätiga ja jäta 3 tunniks toasooja kerkima.
Sõelu lauale jahukiht.
Venita taigen pikaks "vorstiks" ja lõika 12 osaks. Rulli tükid 5-6mm paksuseks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätiga ja kergita veel 30 minutit.
Kumuta ahi 250 kraadini, küpseta pitad kuldpruuniks (4-6 minutit). Võta ahjust välja ja jäta kahe köögiräti vahele jahtuma (õhu käes kuivavad pitad kiiresti ära).
Serveeri täidisega või paku lihtsalt supi kõrvale.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar