neljapäev, 13. september 2012

POHLAKREEM

5 pokaali

90g pohli
2dl keefiri (või maitsestamata jogurt)
3dl 35% rõõsk koort
90g+3tl peensuhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut
5 lehte zelatiini

Jäta keefiir ja koor 30 minutiks toasooja, siis võid üsna kindel olla, et saad kõik kreemi komponendid rahulikult kokku segada ilma, et kreem kohe tarduma hakkaks.
Leota zelatiin külmas vees pehmeks ( umbes 5 min 2dl vees ). Vala pohlad väikesesse keedunõusse, lisa 90g suhkrut, suru mõned marjad (näiteks pudrunuiaga) katki, lase segu korraks keema, tõsta tulelt. Pigista zelatiinilehtedest üleliigne vesi välja ja lisa kuuma keedisesse, sega kuni zealatiin on sulanud. Jahuta keedis (võib olla leige), vala keefir keedisele ja klopi korralikult läbi. Vahusta vahukoor vaniljesuhkru ja 3tl peensuhkruga tugevaks vahuks, klopi vahukoor keedise-keefiri segu hulka, tõsta kreem pokaalidesse ja lase 2-3 tundi külmas tarduda. Serveeri vahukoore ja värskete marjadega.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar