neljapäev, 13. september 2012

SUUSSULAV VEISEPRAAD

1kg noorlooma sisefileed
2spl Dijoni sinepit
viie pipra segu
soola

Hoia fileed 1 tund toasoojas. Kuumuta pannil õli ja pruunista liha igast küljest. Määri liha sinepiga, puista üle rohke piprasegu ja soolaga. Tõsta liha kaanega malmpotti, vala pannile 3dl vett, lase keema ja vala puljong lihale. Kuumuta ahi 220 kraadini. Kata ahjupott kaanega ja küpseta liha 15 minutit, alanda temperatuuri 150 kraadini ja hauta veel 3 tundi. Kasta liha küpsemise ajal 3-4 korda põhjas oleva kastmega.
Viiluta liha, tõsta vaagnale ja nirista üle lihapuljongiga. Ülejäänud puljongist valmista kaste. Serveer keedetud kartulite ja toorsalatiga.
Tulemus sõltub sellest, kui noore ja heleda lihaga tegu on, mida heledam ja väiksem filee, seda pehmem tulemus jääb.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar