neljapäev, 1. november 2012

BESEED VÕIKREEMIGA

3tk munavalget
150g peenikest peensuhkrut
vaniljesuhkrut
näpuotsaga peensoola

Võikreem:
100g võid
55g magusat kondenspiima
65g tuhksuhkrut
0,25tl vaniljesuhkrut
(maitseks - keedist, konjakit, likööri, erinevaid essentse, peenestatud pähkleid, kohvi, kakaod jne)

(soovi korral tilgake toiduvärvi)

Vahusta munad soolaga tugevaks vahuks. Nirista vähehaaval juurde vaniljesuhkruga segatud peensuhkur, vahusta koos suhkruga veel 2 minutit. 
Kuumuta ahi 100 kraadini. Pritsi vaht kreemipritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile pikkadeks keelekesteks
või
väikesteks küpsisteks.








Küpseta 100 kraadi juures veidi paokil ahjuuksega (3-4mm) 1,5 tundi. Ventilaatoiga ahjus võib küpsetada 2-3 ahjusiinil, ilma ventilaatorita ahjus ainult ühel (keskmisel) ahjusiinil.
Kreemi jaoks lase võil ja kondenspiimal toasoojas 1-1,5 tundi soojeneda. Vahusta või heledaks vahuks, nirista vähehaaval (pidevalt vahustades) juurde kondenspiim ja viimasena sega juurde sõelutud tuhksuhkur, vahusat veel veidi. Maitsesta kreem soovitud lisandiga ja soovi korral tooni toiduvärvidega.
Pritsi kreem kreemipritsiga (või määri laiaotsalise noaga) küpsiste vahele, tõsta beseed õhukindla karbiga 1 tunniks külmikusse ja serveeri.

Kreem on maitsetatud 2tl keedisega, aga kuna keedis ei andnud soovitud roosakat tooni, siis lisasin ka tilgakese punast toiduvärvi.








Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar