neljapäev, 1. november 2012

BESEEKOOGID VAHUKOOREGA

3tk munavalget
150g peeneteralist peensuhkrut
0,25tl vaniljesuhkrut
näpuotsaga soola

2dl vahukoort
2-3tl suhkrut
vaniljesuhkrut

Puhasta vahustusnõu äädikaga niisutatud salvrätiga, lase kuivada. Vahusta munavalged soolaga tugevaks vahuks, nirista vähehaaval juurde vanljesuhkruga segatud peensuhkur (kui lisad suhkrut korraga liiga palju vajub vaht alla ja segu ei jää nii õhuline). Kui kogu suhkur on lisatud vahusta veel 2 minutit.

Pritsi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile umbes 8*5cm kujundid ja küpseta 100 kraadi juures veidi paokil ahjuuksega (3-4mm) 1t ja 50 minutit. Valmimise kontrollimiseks võta üks besee plaadilt, kui põhi on kõva ja koputamisel nn."kõmiseb" on beseed valmis.





Ava ahjuuks ja jäta beseed lahtise uksega jahtuma. Kui ahjul puudub ventilaator, siis ei maksa korraga üle ühe ahjuplaadi beseesid valmistada ja neid siis ka küpsetada ainult keskmisel ahjusiinil. Ventilaator ajab kuumuse ahjus ühtlaseks ja ei ole ohtu, et alumised kõrbevad altpoolt ja ülemised muutuvad pealt pruuniks. Uuemad ahjud ventileerivad ise ja ei lasegi paokil ahjuuksega ventilaatoril töötada, sel juhul küpseta beseesid lihtsalt 10 kraadi madalamal temperatuuri st.90 kraadi juures.

Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljesuhkruga tugevaks vahuks. Tõsta jahtunud beseekoogile vahukoor, kata teise koogiga ja serveeri.










Soovi korral võib beseepõhjasid veidi õõnestad ja vahukoorega täita.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar