teisipäev, 26. veebruar 2013

KIKERHERNEPASTA PAPRIKAGA (HUMMUS)

200g kuivatatud kikerherneid
0,5tk sidruni mahl
0,3tl vürtsköömneid
1 riivitud küüslauguküüs
soola
veidi mustpipart
3spl tahhiinit (seesamiseemne pasta)
3spl oliiviõli
keedetud kuuma vett
1tk punane paprika

Leota herneid üleöö külmas vees, kurna ja loputa korralikult läbi. Keeda madalal kuumusel 30-40 minutit, kurna.
Lõka paprika pooleks ja puhasta seemnetest, pintselda õliga üle ja rösti ahjus 200 kraadi juures 10 minutit, eemalda paprikalt nahk. Püreest herned koos maitseainete ja paprikaga ühtlaseks massiks, lisa veidi kuuma vett ja püreesta, kuni saavutad kreemja konsistentsi. Hoia paar tundi külmikus ja serveeri röstitud ciabattaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar