kolmapäev, 24. aprill 2013

KOHUPIIMAKOOK KIRSSIDEGA

Läbimõõt 26cm

Põhi:
200g jahu
100g võid
50g hapukoort
veidi soola
1spl peensuhkrut

Täidis:
800g kohupiima
200g hapukoort
3tk kanamuna
2spl nisujahu
2dl peensuhkrut (maitse järgi)
1tl vaniljesuhkrut

1 purk kivideta konservkirsse (või mureleid)

60g tumedat küpsetusšokolaadi
2spl rõõska koort või piima

Mõõda kaussi jahu, lisa võitükid, hapukoor, sool ja suhkur. Haki noaga või näpi sõrmede vahel ühtlaseks pudiks, sõtku kiiresti taignaplliks ja pane 30 minutiks külma.
Kuumuta ahi 200 kraadini, rulli taigen suureks kettaks ja tõsta lahtikäivasse koogivormi või suru lihtsalt ühtlase kihina vormi põhja ja külgedele. Küpseta 200 kraadi juures kuni taignapind muutub kuivaks (heledamaks).
Tõsta põhi ahjust ja alanda temperatuuri 180 kraadini.
Sega kokku täidise ained, maitsesta. Kurna kirsid ja lao koogipõhjale, tõsta peale kohupiimasegu ja küpseta 180 kraadi juures 30-35 minutit. Võta kook ahjust, lase veidi jahtuda ja eemalda vorm. Sulata šokolaad kuumakindla nõuga veevannis, paksupõhjalise nõuga pliidiplaadil või mikrouunis, lisa piima, klopi ühtlaseks ja määri koogile. Serveeri.



 

 

 

 

 

 

Šokolaadi sulatamise ohud:
Veevannis: kõige kindlam on sulatad kuumakindla nõuga veevannis, aga peab jälgima, et all olev vesi keema ei läheks ja vesi šokolaadi hulga ei satuks.
Paksupõhjalise potiga pliidiplaadil: veidi aeganõudmav variant kuna temperatuur peab olema madal ja šokolaadi ühtlase sulamise tagamiseks peaks tihedalt segama.
Mikrouunis: kiire variant sulatamiseks, aga ülesulatamisel on oht šokolaadi kõrbemisel ja põlema süttimisel.
Tavaline šokolaad sulab halvemini ja ebaõnnestumise oht on suurem. Küpsetusšokolaad sulab kiiremini ja ei lähe küpsetistes kõrbema. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar