kolmapäev, 24. aprill 2013

TAGURPIDI ÕUNAKOOK

Läbimõõt 28-31cm

Tagurpidi õunakoogi retsepte on väga erinevaid, lisan siia ühe väga lihtsa ja samas maitsva variandi.

50g võid
30g hapukoort
2spl vett
100g jahu
(2tl peensuhkrut)

2 suurt õuna (Jonagold sobib hästi)
60g taluvõid
60g peensuhkrut (võib olla ka pruun suhkur)

Klopi toasoe või suhkruga läbi, lisa hapukoor, vesi ja jahu, sõtku ühtlaseks taignaplliks ja pane 30 minutiks külma.
Koori ja puhasta õunad, lõika paksudeks sektoriteks (10-12mm). Sulata pannil või ja keeda paar minutit, tõsta õunatükid võisse ja puista peale suhkrur. Sega ja hauta kuni suhkur on sulanud (paar minutit), jäta jahtuma.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Kata vorm küpsetuspaberiga ja lao õunatükid ringikuliselt madalaservalisse vormi, vala peale või-suhkru siirup. Rulli taigen jahusel laual vormisuuruseks kettaks (vajadusel puista alla või peale veel jahu, et taigen rulli ega laua külge kinni ei jääks), keera taignaplaat ümber taignarulli ja tõsta õunatükkidele. Küpseta kooki umbes 15-20 minutit, kui põhi hakkab pruunistuma (hetkel küll pealmine kiht) ja tekivad kõrged taignamuhud on kook valmis. Lase koogil vormis 15-20 minutit jahtuda, kata vorm serveerimistaldrikuga, suru taldrik tugevasti vastu vormi ja keera kook kiiresti ümber. Lõika sektoriteks ja serveeri vaniljejäätise või vaniljekreemiga.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar