pühapäev, 7. aprill 2013

VÄIKE SEFIIRITORT

Biskviitpõhja läbimõõt 19cm

biskviit:
4tk kanamuna
4spl suhkrut
4spl nisujahu
(0,5tl küpsetsupubrit)

kreem:
4tk munavalget
300g peensuhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut
0,5-1tl sidrunhapet
60g vett

immutussiirup:
1dl vett
0,5dl suhkrut
tordi vahele 100g keedist
tordi peale nonparelle

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Vahusta kanamunad suhkruga kohevaks vahuks, sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu munavahule. Sega taigen ettevaatlikult läbi, ära kolpi. Vala taigen lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 175 kraadi juurest 35-40 minutit. Lase tordipõhjal jahtuda, libista nuga vormi ja koogiserva vahelt läbi ja eemalda vorm. Lase vesi koos suhkruga keema (1dl vett+0,5dl suhkrut) , keeda kuni suhkur on lahustunud, jahuta. Lõika tordipõhi kaheks kettaks. Pintseda alumine ketas poole siirupiga, määri peale keedis, tõsta teine ketas peale ja immuta ülejäänud suhkrusiirupiga.
Pane munavalged vahustama, vahusta keskmisel kiirusel 4-5 minutit, nirista juurde 50g suhkrut. Alusta suhkrusiirupi keetmist (munavalged samal ajal ikka vahustumas). Sega 60g vett 250g suhkruga ja keeda kuni siirup pakseneb veidi, tee kuuliproov - tilguta tilk siirupit lauale, kui siirupist moodustub ümar pallike, on siirup valmis.  Nirista keev siirup vähehaaval munavahu hulka, ikka pidevalt vahustades. Lisa vaniljesuhkur ja maitse järgi sidrunhapet. Sefiir on valmis, kui munavalge hakkab nõuservast eralduma. Määri sefiir paksult tordi pinnale ja pritis läbi kreemipritis külgedele. Järelejäänud sefiir tooni toiduvärvidega ja kaunista tort. Puista peale nonparelle. Hoia torti paar tundi külmikus ja serveeri.













Sefiir on valmis, kui munavalge hakkab nõuservast eralduma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar