reede, 17. mai 2013

RABARBERI-KOHUPIIMA STRUUDEL

Lehttaigen:
190g jahu
0,5tk kanamuna
0,75dl vett
0,25tl 30% äädikat
1spl võid või küpsetusmargariini
veidi soola

kihistamiseks 150g võid või küpsetusmargariini

Rabarberikiht:
300g rabarberitükke
100g peensuhkrut

Kohupiimakiht:
200g kohupiima
1tk kanamuna
1spl nisujahu
maitse järgi suhkrut
veidi vaniljesuhkrut (kui ei kasuta vaniljekohupiima)

Valmis struudlile puudersuhkrut

                                                                                   
Koori rabarber,  lõika pikkupidi pooleks ja viiluta. Tõsta tükid keedunõusse ja lisa 100g suhkrut, sega läbi ja lase põhja tekkiv vedelik korra keema. Eemalda nõu tulelt ja jäta rabarberitükid vedelikku jahtuma, sega aeg-ajalt läbi. Vähese kuumutusajaga ei lagune rabarberitükid ja kuumas siirupis maitsestub rabarber kiiremine,


TAIGEN
Sega jahu soolaga ja vesi äädikaga. Lisa jahule 1spl margariini, pool muna ja vesi.
Näpi kõik ained läbi ja sõtku ühtlaseks taignapalliks, pane 15 minutiks külma.
Rulli tagen jahusel laual 3-4mm paksuseks ruuduks. Kata ruut rombikujuliselt 150g margariini viiludega. Tõsta  taignanurgad üle margariini ümbrikuna kokku, murra veel kolmeks kokku ja pane 15 minutiks külmikusse. Rulli taigen ettevaatlikult 3 korda suuremaks ja murra jälle kolmeks kokku. Korda tegevust veel kaks korda 15 minutiliste vahedega.
(Piltlik lehttaigne valmistamine LEHTTAIGEN - LEHTTAIGNAKORVID HAKKLIHAGA)

Kuumuta ahi 200 kraadini.


Jaga taigen kaheks, rulli üks pool pikaks taignaplaadiks, tõsta küpsetuspaberile ja kata nõrutatud rabarberitükkidega.






Sega kohupiim muna ja jahuga, maitsesta. Tõsta kohupiim rabarberitele.








Rulll järelejäänud taigen veidi suuremaks taignaplaadiks, kata põhi taignaplaadiga ja lõika peale terava noaga sälgud.







Küpseta struudlit alumisel ahjusiinil 7 minutit, tõsta keskmisele ahjusiinile ja küpseta veel umbes 15 minutit.
Võta kook ahjust, lase veidi jahtuda ja sõelu peale puudersuhkrut.













Lõika terava noaga (soovitavalt pika hambulise noaga) ettevaatlikult viiludeks ja serveeri.











Võib kasutada 500g valmis lehttaigend või pärmi-lehttaigent.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar