neljapäev, 13. juuni 2013

KRÕBEDAD FILORULLID LOOMALIHAGA

 Suur plaaditäis filorulle.

450g filotaigent

400g veiseliha
150g porgandit
2-3spl tomatipastat
1tk punane sibul
2tk küüslauguküünt
väike peotäis oreganot
piprasegu (või mustpipart)
soola
veidi suhkrut

150g võid

Lase külmutatud filotaignal 3-4 tundi külmikus sulada.
Viiluta veiseliha õhukesteks viiludeks ja lõika peenikesteks ribadeks. Pruunista liha kuumal pannil õlis, lisa sool ja pipar. Tõsta liharibad väikesesse keedunõusse. Vala pannile 1,5 klaasi vett, lase vesi keema ja vala lihale, jäta liha poleks tunniks madalale kuumusele hauduma. Kui vedelikku tundub liiiga palju hauta liha ilma kaaneta. Puhasta ja riivi porgandid, lisa lihale. Haki sibul ja pressi küüslauk. Hauta sibul ja küüslauk võis madalal kuumusel klaasjaks. Lisa sibul lihale koos tomatipasta ja hakitud värske oreganoga, vajadusel maitsesta veel ja jäta jahtuma.
Sulat või.
Laota filotaigen lauale, tõsta üks leht eraldi. Kuna taigen kuivab lahtiselt sekunditega, kata ülejäänu tihedalt köögirätiga. Pintselda taignaleht sulavõiga, kata teise lehega ja pintselda jälle võiga, lao nii neili kihti üksteise peale, pealmine pintselda ka sulavõiga üle. Lõika taigen kaheksaks osaks, tõsta taigaruudu ühele poolele veidi täidist, tõsta servad peale ja keera rulli. Pane valmis rullid (kinnituskoht allpool) küpsetuspabega kaetud ahjuplaadile, pintselda vormitud rullid järelejäänud võiga üle.
Küpseta 200 kraadi juures 13-15 minutit.
Serveeri rulle magushapu tšillikastmega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar