kolmapäev, 10. juuli 2013

TEX-MEX SUVIKÕRVITS

2 väikest või üks uur suvikõrvits
600g hakkliha
1 purk purustatud tomateid
1 purk kidney ube
2-3tk tšillikauna
1 väike paprika
1-1,5spl suhkrut
0,5-0,75tl soola
sidrunipipart
1-2dl vett

Soovi korral koori suvikõrvits (noori suvikõrvitsaid tegelikult koorida ei ole vaja), lõika pikkupidi pooleks ja kraabi lusikaga sisu välja, jäta kõrvitsapoolikud ootele.
Pruunista hakkliha ja vala hautamisnõusse, lisa purustatud tomatid, oad, paprikaribad, seemnetest puhastatud ja viilutatud tšillikaunad. Vajadusel lisa vett ja maitsesta. Maitsete ühtlustumiseks lase täidisel 15 minutit haududa. Kontrolli maitset.
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Lao kõrvitsapoolikud ahjuvormi ja tõsta kõrvitsatele kuhi täidist, vala nõu põhja pool klaasi kuuma vett, kata vorm fooliumiga ja küpseta 175 kraadi juures 35-45 minutit (olenevalt suvikõrvitsa suurusest ja vanusest võib olla küpsemisaeg ka pikem). Eemalad foolium ja serveeri suvikõrvitsat soojana põhiroaks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar