teisipäev, 9. juuli 2013

VÄRSKE HAPUKURK 24H

3kg pisemaid kurke
6spl jämesoola
3l keedetud jahutatud vett
3 peotäit mustsõstralehti
3tk pikka tillivart
4-6tk küüslauguküünt
(1tk mädarõikaleht)

Keeda vesi ja jahuta (keetsin õhtul vee ja hommikul hakkasin kurke soolama). Lahusta 3l vees 6spl jämesoola. Lao suuremasse nõusse peotäis mustsõstralehti, lõika tillivars 5cm juppideks, poolita 1-2 küüslauku ja puista lehtedele, rebi mõni riba mädarõikalehte. Lao peale kiht kurke ja lisa jälle sama rohelisesegu peale. Lao nii kuni kõik kurgid on kausis, sain kolm kihti rohelist ja kaks kihti kurke. Vala peale soolvesi ja aseta vajutiseks raskem taldrik. Väga rasket vajutist ei ole vaja panna, oluline on, et kurgid ja maitsetaimed veest välja ei kerkiks. Hoia toasoojas 24 tundi ja siis saab esimesi kurke sööma hakata. Paar päeva võib hoida toasoojas ja kui siis peaks veel kurke alles olema tõsta külmikusse, et hapendamine aeglustuks ja kurgid liiga hapuks ei läheks.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar