väike tort - 1 plaat biskviiti suur tort - 2 plaati biskviiti
6tk kanamuna 12tk muna
6spl nisujahu 12spl nisujahu
6spl peensuhkrut 12spl peensuhkrut
2spl kakaod 4spl kakod
(1tk küpsetuspulbrit) (2tk küpsetuspulbrit)
kreem kreem:
225g Bitter šokolaadi 300g Bitter šokolaadi
300g toorjuustu 400g toorjuustu
225g 35% rõõsk koort 300g 35% rõõsk koort
suhkrut maitse järgi suhkrut maitse järgi
maasikaid
valget ja tumedat šokolaadi kujundite ja riivimise jaoks.
Kuumuta ahi 190 kraadini.
Vahusta munad suhkruga heledaks kohevaks vahuks. Sõelu jahu ja kakao, lisa küpsetuspulber ja sega läbi. Lisa kuivained alt üles segades munavahu hulka (ära klopi). Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 12-15 minutit. Jäta jahtuma.
Kuumuta 100g rõõsk koort auramiseni, tõsta tulelt ja lisa tükeldatud šokolaad, sega kuni šokolaad on sulanud, jäta jahtuma. Hõõru toorjuust 2spl suhkruga pehmeks, vahusta vahukoor 2tl suhkruga ja sega kokku. Lisa juurde toasoe šokolaad ja vahusta läbi, maitse ja vajadusel lisa veel suhkrut. Lõika jahtunud biskviit 4cm lausteks ribadeks (suure tordi jaoks 8cm, aga võib ka ka 4cm, siis tuleb lihtsalt kõrge tordi asemel suurem ja laiem tort). Tasase tordi saamiseks võiks ribad joonlauaga ühesugusesse laiusesse mõõta. Määri ribadele 2/3 kreemist ja keera ribad püstiasendis rulli - esimese keerad lihtsalt nagu rullbiskviidi ja järgmised ribad keerad alustades eelmise riba lõpukohast. Määri valminud tordipõhi pealt ja külgedelt ülejäänud kreemiga üle. Riivi valge ja tume šokolaad peene riiviga, sega kokku ja puista külgedele. Kujundite jaoks sulata šokolaad ja valmista läbi kreemipritsi küpsetuspaberile kujundid, lase tunnike külmas tarduda ja aseta tordile. Maasikad lõika meelepärasteks tükkideks, nirista peale sulatatud šokolaad, lase veidi tarduda ja aseta tordile. Hoia torti üleöö külmas ja serveeri.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar