reede, 11. aprill 2014

Kartulivorm lõhe ja kodujuustuga

Ahjuvorm 20*30cm

7-8 suurt keedetud ja jämedalt riivitud kartulit
800g lõhefileed
600g kodujuustu
2-3 mugulsibulat
1spl võid
soola
sidrunimahla
jahvatatud mustpipart
tilli

kaste:
6dl piima
4tk kanamuna
4tl nisujahu
1tl soola

Kuumuta ahi 200 kraadini.
Määri ahjuvorm õliga ja kata vormi põhi poole riivitud kartulitega. Haki lõhefilee ja jaota võrdselt järgmiseks kihiks. Raputa peale soola, väheke mustpipart ja pigista peale umbes poole sidruni mahl. Hauta hakitud sibul võis klaasjaks ja lisa kalale. Kata kala kodujuustuga ja raputa peale hakitud tilli. Viimasena jaga peale ülejäänud riivitud kartul ja vala üle kokkusegatud kastmega. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, alanda temperatuuri 175 kraadini ja küpseta veel 15 minutit. Enne lõplikku valmist eemalda foolium ja lase vormil veidi pealt pruunistuda. Kihilistel ahjuvormidel (ka.lasagne) on hea lasta enne serveerimist 15-20 minutit seista, vormis olev kuum vedelik imbub veidi jahtudes vormi toorainetesse ja nii on lihtsam vormi lahti lõigata.














Riivi kartulid jämeda riiviga ja puista ahjuvormi põhja.







Kata hakitud lõhega.







Puista peale võis klaasjaks hautatud sibul







Kata kala kodujuustu ja hakitud tilliga.







Lisa ülejäänud riivitud kartul ja kaste.
Küpseta 40 minutit!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar