esmaspäev, 16. juuni 2014

Kohupiima-rabarberikook hapukoorese kattega

24cm läbimõõduga vorm

Põhi:
200g jahu
100g võid
50g hapukoort
veidi soola
1spl peensuhkrut 

Täidis:
2-3vart rabarberit
2spl suhkrut

400g kohupiima
suhkrut (maitse järgi)
vaniljesuhkrut
2spl kartulijahu
2tk kanamuna

Kate:
200g hapukoort
2-3spl suhkrut
1tk kanamuna

 Mõõda kaussi jahu, lisa võitükid, hapukoor, sool ja suhkur. Haki noaga või näpi sõrmede vahel ühtlaseks pudiks, sõtku kiiresti taignapalliks ja pane 30 minutiks külma.
Kuumuta ahi 220 kraadini.
Rulli taigen suureks plaadiks ja tõsta vormi põhja ja külgedele. Torka kahvliga põhja mõned augud ja küpseta 220 kraadi juures kuni põhi muutub kuivaks (heledaks).
Alanda ahju temperatuuri 180 kraadini.
Puista põhjale rabarberid ja suhkur. Sega kokku kohupiimasegu ja jaga põhjale. Küpseta kooki ahjus 20 minutit.
Klopi kokku hapukoor, muna ja suhkur. Tõsta hapukooresegu küpsenud kohupiimale ja küpseta veel 7 minutit. Lase veidi jahtuda ja serveeri.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar