marinaad -
1l vett
1tk porgandit
1tk valget sibulat
1spl soola
1spl suhkrut
2,5spl äädikat
6 tera vürtsi
0,5tl sidrunipipart
Puhasta riiskad, suuremad lõika meelepärastes tükkideks. Lase suures nõus vesi keema tõusta ja lisa keevale veele kuuseriisikad, keeda 3 minutit (keemise ajal riisu tekkinud vaht ja allesjäänud metsajäägid jm). Tõsta seened leemest välja ja jäta ootele.
Valmista marinaad - lase vesi keema, lisa maitseained ja puhastatud ja viilutatud porgand, keeda mõni minut ja lisa viilutatud sibul. Kontrolli marinaadi maitset, vajadusel lisa veel soola või suhkrut. Lase vesi keema ja pane purgikaaned kuuma vee sisse ootele. Tõsta seened keevasse marinaadi, lase marinaad koos seentega korraks keema ja jaga kuumalt kuuma veega loputatud purkidesse, sule purgid.
Keera purgid tagurpidi ja kata köögirätiga, jäta ööks toasooja jahtuma.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar