reede, 12. september 2014

Šokolaadi-toorjuustukreemitort

26cm läbimõõduga tordipõhi

4tk kanamuna
4spl jahu
4spl suhkrut
(1tl küpsetuspulbrit)

225g Bitter šokolaadi                            
300g toorjuustu                                    
225g 35% rõõsk koort                          
suhkrut maitse järgi

1,5 dl piima
2tl magustatud kakaopulbrit või kakaopulbrit ja suhkrut

valget šokolaadi, konservkirsse   

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Valmista biskviitpõhi -  vahusta munad suhkruga paksuks heledaks vahuks. Sõelu juurde pool jahust (soovi korral küpsetuspulbriga segatult), sega taigen alt üles tõstes läbi, sõelu juurde ülejäänud jahu ja sega liigselt kloppimata läbi. Tõsta taigen küpsetusvormi ja küpseta  30-35 minutit. Jäta jahtuma ja eemalda vorm.
Kuumuta pliidil 1dl koort auramiseni, tõsta tulelt ja lisa šokolaaditükid, sega ühtalseks, vajadusel kuumuta veel segu. Lase šokolaadisegul toasoojas täiesti maha jahtuda (kui jahutad külmikus, siis võid mõne tunni pärast segust hoopis trühvleid vormida :)). Hõõru toorjuust 1spl suhkruga pehmeks ja lisa jahtunud šokolaadisegule. Viimasena vahusta ülejäänud vahukoor 1tl suhkruga, lisa kreemile ja vahust kõike koos paar minutit. Korralikult jahutatud koostisainete korral saab kreemi kohe kasutada. Kui kreem tundub liiga vedel, siis vahusta veel veidi või tõsta tunnikeseks külmikusse.
Valmista tordipõhjade immutamiseks kakao.
Lõika tordipõhi kaheks kettaks, pintselda alumine põhi poole kakaoga ja määri peale 1/3 kreemist. Tõsta peale teine tordipõhi ja immuta kakaoga. Määri tordi pind ja küljed kreemiga ja lisa ülejäänud kreem tordile vastavalt meelepärasele kujundusoovile. Sulata valge šokolaad ja nirista tordile, lisa kirsid.
Immutatud tordid on parimad peale mitmetunnist maitsetumist, seega pane tort kaanega suletavasse karpi ja serveeri võimaluse korral alles järgmisel päeval või 5-6 tunni pärast.














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar