esmaspäev, 9. veebruar 2015

Porgandikook kohupiimaga

umbes 20mm*30mm vorm

400g peenelt riivitud porgandeid
400g kohupiima
2dl piima
100g mannat
2tk kanamuna
1tl vaniljesuhkrut
0,5 sidruni peenelt riivitud koor
suhkrut maitse järgi (umbes 100g või rohkem)

mandlilaaste
valget šokolaadi

Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata vorm küpsetuspaberiga (paberiga on hiljem lihtne kooki välja tõsta) või kasuta lahtikäivat vormi. Sega riivitud porgand kohupiima ja mannaga. Lisa piim, sidrunikoor, suhkur ja vaniljesuhkur, klopi läbi ja vajadusel lisa suhkrut. Viimasena vala juurde 1tl suhkruga lahtiklopitud munad ja sega läbi.
Vala taigen vormi, puista peale mandlilaaste ja küpseta kooki 175 kraadi juures 40 minutit. Lase koogil jahtuda ja nirista peale sulatatud valge šokolaad. Serveeri kooki leigelt või täiesti jahtunult.


5 kommentaari:

  1. On küll :), soojalt ainult veidi liiga pehme ja võib laguneda, kahvliga annab taldrikult ka soojalt süüa.

    VastaKustuta
  2. Proovisin järgi, tõesti super!

    VastaKustuta
  3. Soovitan teistelegi seda kooki.

    VastaKustuta