6muna
2dl jahu
150g suhkrut
1tl küpsetuspulbrit
Immutussiirup:
1,5dl vett
0,75dl suhkrut
Kreem:
300g vahukoort
400g toorjuustu
2spl+2spl suhkrut
0,5tl vaniljesuhkrut.
1spl zelatiini
Peale:
maasikaid
100g tumedat šokolaadi (Fazer näiteks)
100g mandlilaaste
Vahusta munad paksuks ja kohevaks vahuks (20min), poole vahustamise ajal lisa vähehaaval suhkur. Sega jahu küpsetuspulbriga ja sõelu munavahu peale, sega alt üles tõstes läbi, vala taigen lahtikäivasse vormi ja küpseta 175 kraadi juures 25min.
Sulata 50g šokolaadi ja joonista pritskoti (või lihtsalt kilekoti) abil küpsetuspaberile kujundid, tõsta koos paberiga külmikusse tarduma.
Rösti mandlilaastud ahjus või kuumal pannil.
Immutussiirupi jaoks lase vesi koos suhkruga keema ja jahuta.
Lõika tordipõhi pooleks, pintselda alumine ketas poole siirupiga.
Paisuta zelatiinil 0,5dl külmas vees (5min) ja sulata kuumakindla nõuga kuumaveevannis, jahuta.
Sega toorjuust suhkruga ja vahusta vahukoor suhkruga, sega kokku.
Lisa paar lusikatäit vahukooresegu jahtunud zelatiinile ja nirista zelatiin pidevalt segades ülejäänud kreemi hulka. Tõsta pool kreemist tordipõhjale, aseta teine ketas peale ja immuta ülejäänud siirupiga, kata tort külgedelt ja pealt kreemiga. Puista külgedele jahtunud mandlilaastud, lao peale maasikad, puista üle 50g riivitud sokolaadiga ja torka tordile šokolaadikujundid. Lase tordil külmikus paar tundi või üleöö tarduda.
NB! Zelatiini kogus on üsna väike ja kreem ei jää nagu tarretis vaid lihtsalt veidi tihedam.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar