pühapäev, 9. märts 2014

Mahlane šokolaaditort

põhja läbimõõt 21cm

4spl nisujahu
140g suhkrut
150g võid
5tk kanamuna
3spl kakaod
1,5tl küpsetuspulbrit

300g naturaalset toorjuustu
150g vahukoort
5-6 spl peensuhkrut
1tl vaniljesuhkrut

300g Bitter sokolaadi
300g 35% rõõsk koort

maasikaid

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Vahusta toasoe või suhkruga heledaks vahuks, lisa ükshaaval kanamunad, iga muna lisamise järel klopi taigen ühtlaseks.Puista peale küpsetuspulber ja vahusta läbi. Sega jahu kakaoga ja sõelu taignale, sega ühtlaseks. Vala taigen lahtikäivasse vormi ja küpseta 175 kraadi juures 25 minutit, jäta jahtuma.
Vahusta vahukoor 2spl suhkruga tugevaks vahuks. Lisa toorjuust, ülejäänud suhkur ja vaniljesuhkur, vahusta kiirest ühtlaseks ja tugevaks kreemiks.
Lõika jahtunud põhi kolmeks kettaks ja jaga kreem kihtide vahele. Kuumuta rõõsk koor auramiseni ja lisa šokolaaditükid, sega ühtlaseks seguks, vajadusel kuumuta veel (mida kuumem, seda vedelam, keeta ei tohi!). Vala kook šokolaadiga üle ja tõsta külma tarduma. Ülejäänud šokolaadikreem tõsta pritskotti ja pane kaheks tunniks külmikusse jahtuma/tarduma. Kahe tunni pärast viimistle tordi ääred tardunud kreemiga ja kata tort maasikatega.
Soovitavalt hoia torti üleöö külmas ja siis alles serveeri.















8 kommentaari:

  1. Tegin seda kooki hiljuti. Tuli väga maitsev! Toorjuustu asemel kasutasin kohupiimapastat. Mahlane on selle tordi kohta just õige sõna- tordipõhi ei olnud selline kuiv ja saiane vaid hoopiski mõnusalt niiske. Ka maitse oli teistmoodi kui enda tehtud kookide puhul harjunud olen- selline naljakas tunne tekkis nagu sööks kellegi teise tehtud kooki:) Aga kuna mulle meeldib katsetada, siis arvan, et see retsept on hea leid. Mees natuke nurises rohke šokolaadikreemi üle, kuna see oli tema arvates nõks liiga vänge ja seda oli palju. Minule see kreem jällegi meeldis, eks see olegi maitse asi. Aga kas seda kreemi saaks ka piimašokolaadiga teha?

    VastaKustuta
  2. Põhimõtteliselt võiks seda torti ju katta ka toorjuust-šokolaadikreemiga või miks mitte lihtsalt toorjuustukreemiga - tasakaalustaks rammusta põhja ja oleks põnev kontrast valge tort, tumeda sisuga :).
    Kuna piimašokolaad on pehmem, kui mõrušokolaad, siis soovitaks lihtsalt koore kogust vähendada, mitte siis koguseid võrdselt, vaid näiteks 300g šokolaadile 200g rõõska koort, muidu võib kreem liiga pehme jääda ja kiirelt toasoojas oma kuju kaotada, aga eks see on jälle katsetamise asi. Näiteks pumatina kasutades on vedelam konsistents jällegi eeliseks. Edu katsetamisel!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mina olen peale teinud toor juustu valgeshokolaadikreemi ja köögi peale ja keskele pannud vaarikaid. Nii hea minu arust 🙂

      Kustuta
  3. Saab ema sünnipäevaks järgi proovitud. Tahaks lausa keelega üle ekraani tõmmata. Oh.. saaks juba tüki!

    VastaKustuta
  4. :)Loodan, et valmis tort on sama palju meele järgi, kui pilt.
    Edu küpsetamisel!

    VastaKustuta
  5. Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Vabandan, ekslikult kustutasin avamise asemel küsimuse jahu koguse kohta :).
      Jahu kogus on seetõttu üsna väike, et osa jahu on asendatud kakaoga. Kakao peaks arvestama kuivaine koguse hulka. Kui soovid mõnele kindlale retseptile kakaod juurde lisada ja selle arvelt jahu kogust ei vähenda, saad tunduvalt kuivema küpsetise, kui algselt ette nähtud.

      Kustuta
  6. Kui mul on 26 cm vorm, siis kui palju ma peaksin koguseid suurendama?

    VastaKustuta