reede, 17. juuni 2011

VIRSIKU-KOHUPIIMA SAIAD

120g margariini
150g suhkrut
1muna
50g hapukoort
250g jahu
0,5tl soodat

100g kohupiima
3tk konserveeritud virsikupoolikut
1spl suhkrut (maitse järgi)
0,25tl vaniljesuhkrut

puudersuhkrut.

Vahusta pehme margariin suhkruga, lisa muna ja hapukoor, kõige lõpuks sõelu juurde soodaga segatud jahu. Sõtku käega ühtlaseks ja pane 15min külma. Tükelda virsikud ja sega kohupiimaga, maitsesta suhkru ja vaniljesuhkruga.
Rulli taigen kahes osas jahuga üle puistatud lauale, lõika vormi abil ümarad põhjad (kolmnugad või ruudud) ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kuna taigen on üsna pehme, siis on hea tõstmiseks tordilabidas appi võtta. Aseta igale põhjale täidist ja kata teise taignakujundiga, suru servad kinni. Küpseta 200 kraadi juures 10-13min. Sõelu üle puudersuhkruga.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar