pühapäev, 3. juuli 2011

KOHUPIIMAKOOK TOORMOOSIGA kohupiimamuretaignal

Muretaigen:
150g margariini
0,5tl küpsetuspulbrit
170g kohupiima
200g jahu
50g suhkrut

Kate:
600g vanillikohupiima (3pk)
100g suhkrut (maitse järgi)
2muna
2spl jahu
150g hapukoort

(tumedat šokolaadi ja puudersuhkrut)

Kaste:
maasikad
suhkur

Sega jahu küpsetuspulbri ja suhkruga, lisa margariinitükid ja kohupiim, haki noaga peeneks, vormi kiiresti palliks ja pane 15 minutiks külma. Kuumuta ahi 200 kraadini. Aseta lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaber, vajuta taigen sõrmedega vormi põhja. Küpseta ahjus 3minutit. Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini. Sega kohupiim hapukoorega, sõelu peale jahu ja sega ühtlaseks. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks ja lisa segades kohupiimale. Vala kohupiim põhjale ja küpseta 30-40minutit. Soovi korral nirista üle sulatatud šokolaadiga ja sõelu koogile puudersuhkrut. Püreeri maasikad ja sega suhkruga, serveeri kohupiimakooki koos toormoosiga.

Pildil on suur kohupiimakook, kus koguseid kahekordistasin (koogi läbimõõt 31cm).














Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar