neljapäev, 7. juuli 2011

PIDUSAI ÕUNA-MARTSIPANI TÄIDISEGA

Taigen:
500g jahu
25g pärmi
0,5 muna
100g võid
250g vett
3spl suhkrut
0,5tl soola

Täidis:
2 suurt õuna
200g martsipanimassi
3spl kondenspiima
(2spl suhkrut, kui õunad on väga hapud)
50g võid

Sega pärm käesooja veega, lisa muna, suhkur ja sool, sõelu peale jahu, vala juurde sulatatud ja jahutatud margariin. Sõtku taigent suures kausis või jahusel laual kuni moodustub ühtlane ja sile mass. Kata kauss kile või köögirätiga, kergita 20min, suru taigen alla ja kergita veel 40 minutid kuni taigna kogus on kahekordistunud (kerkib hästi ka toatemperatuuril 23-24 kraadi).
Riivi kooritud õunad ja martsipan jämeda riiviga, sega juurde kondenspiim.

Rulli taigen jahusel laual pikaks plaadiks (ära rulli liiga õhukeseks). Määri peale pehme või ja jaota õunasegu 2/3 taignale, keera rulli alustades täidisega kaetud servast.

Lõika rull paksudeks viiludeks ja lao vormi, jäta kerkimisruum.

Lase saial 15minutit kerkida, määri munaga ja küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar